Twitter Gizlilik Politikasını Güncelliyor

Gizlilik politikasını güncelleyen sosyal medya dünyasının en popüler mikroblogging platformu Twitter,  yeni kuralların 18 Haziran 2017 itibaraliyle geçerli olacağını kullanıcılarına duyurdu. Güncellemeyi tüm kullanıcılarına bilgilendirme e-postaları aracılığıyla göndereceğini, kullanıcıların sözkonusu e-postaları dikkate alarak okumaları gerektiğini belirtti. Bununla birlikte tüm kullanıcıların yeni gizlilik politikalarını otomatikman kabul etmiş sayılacağını bildirdi.

Twitter’ın yeni gizlilik politikası aşağıdaki şekilde olacak:

  • Veri paylaşımı: Twitter, iş ortaklarıyla yaptığı anlaşmalar kapsamında kullanıcılara ait e-posta ve kişisel verilerinin sözkonusu şirketlere gönderilmesi kontolünü kullanıcılara bırakıyor.
  • Web verisi: Twitter içeriği ile entegre olarak diğer web sitelerine bilgi akışı sağlayan programların sakladığı verilerden AB ülkeleri vatandaşları etkilenmeyecek.
  • Şeffaflık : Twitter, yeni kişiselleştirme ve veri ayarları kullanıma açtı. Bu ayarlar, web tarayıcılarının “takip etme (do not track)” ayarını desteklemeyecek.  Takip etme ayarını mobile uygulamada kapattığınız takdirde Twitter, verilerinizi seçkin iş ortaklarıyla paylaşmayacak sözkonusu  veriler 30 güne kadar ücretsiz olarak kullanılabilmektedir.
  • Cihazlarda kişiselleştirme: Twitter’a bir kere bile  giriş yapılsa dahi tüm cihazlar kişiselleştirme ve veri ayarlarında ek kontroller sağlandı.

Yorumlar

yorumlar

Hakkında Kayıhan Badalıoğlu

1973 yılında Ankara'da doğdum. TED Ankara Koleji'nden sonra Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. 1998 yılında "Management Trainee" olarak başladığım bankacılık kariyerime 2000-2003 yılları arasındaki özel sektör, yerel yönetimlerde finans ve dış ticaret görevlerinden sonra aralıksız olarak 2013 yılına kadar sürdürdüm. Profesyonel kariyerinin 12 yılını kapsayan bankacılık döneminde sektörde faaliyet gösteren çeşitli bankaların genel müdürlük, bireysel bankacılık, teftiş kurulu, iç kontrol başkanlığı ve farklı şubelerde ticari ve KOBi portföy yönetimi görevlerinde bulundum. 2014 yılı itibariyle orta ve küçük işletmelere finans, satış, pazarlama, iş geliştirme alanlarında danışmanlık hizmeti vermeye başladım. 2015 yılında Bilgi Üniversitesi Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programını tamamladım. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmaların sosyal medya hesaplarının yönetimi, içerik geliştirilmesi, stratejik planlaması, hizmet ve markanın sosyal medyada gelişimine yönelik çalışmalar yapıyorum ve işletmelerin web sitelerinin yönetimi konusunda hizmet veriyorum. Lise yıllarında başlayan müzik faaliyetlerime amatör olarak devam ederken hobi olarak blog yazıları yazmak ve fotoğraf çekmek hayatıma mutluluk katıyor.

İlginizi Çekebilir

Bankalar Üretken Yapay Zekayı Nasıl Kullanabilir?

Günümüz piyasaları, ekonomik krizler ve artan düzenleme gereksinimleriyle karakterize edilirken, bankacılık sektörü üretken yapay zekayı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir