LinkedIn, Kullanıcı Akışlarını Kişiselleştirmek İçin Etkileşim Sinyallerini Genişletiyor

Son dönemde LinkedIn’daki etkileşimlerinizde değişiklikler mi gözlemliyorsunuz? Bu değişikliklerin nedeni, LinkedIn’ın algoritma ve bildirimlerini ayarlaması. Artık LinkedIn, sizin daha fazla etkileşimde bulunduğunuz kişilerin ve sayfaların içeriklerini daha sık gösteriyor. Aynı zamanda hashtag kullanımına daha fazla odaklanarak ilgi alanlarınıza uygun konuları vurguluyor ve belirli eylemlere yönelik bildirimleri azaltmış durumda.

Bu değişikliklerin arkasındaki sebep, LinkedIn’ın algoritmasına daha fazla etkileşim sinyali eklemesidir. Kullanıcıların hashtag’lerle olan etkileşimleri, uygulama içinde kimlerle etkileşimde bulunduğu ve bireysel gönderilere verdiği tepkiler gibi faktörler artık daha fazla dikkate alınıyor.

LinkedIn akışınızın daha ilginç ve gerçek ilgi alanlarınıza daha uygun hale gelmesi beklenmekte. Ancak bu, yeni şeyler keşfetmek isteyenler için ideal olmayabilir. Hashtag kullanımının önemi bu noktada kritik, çünkü ideal olarak sizi tanıdık kişilerle ve şu anki ilgi alanlarınızla dengeleyecek şekilde çalışacaktır.

Eğer LinkedIn deneyiminizi optimize etmek istiyorsanız, daha fazla hashtag kullanmaya, ilgili tartışmalara yorumlar eklemeye ve uygulamayı daha fazla kullanmaya başlayabilirsiniz. Daha fazla etkileşimde bulundukça, LinkedIn algoritması sizin belirli ilgi alanlarınıza daha hassas hale gelecektir.

Sonuçta, LinkedIn’ın algoritma güncellemeleri platformun kullanıcılarını daha fazla çekmesine ve etkileşimi artırmasına yardımcı olmakta ve LinkedIn deneyiminizi optimize etmek için anahtar odak noktalarınıza yönelmek ve topluluk etkileşimini artırmak önemli. Özel bir algoritma kodu olmasa da, LinkedIn artık içeriğiniz ile kimin ilgilendiği konusunda daha fazla bilgi sahibi ve bu içeriği onlara gösterme olasılığı daha yüksek.

Kaynak : www.socialmediatoday.com

Yorumlar

yorumlar

Hakkında Kayıhan Badalıoğlu

1973 yılında Ankara'da doğdum. TED Ankara Koleji'nden sonra Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. 1998 yılında "Management Trainee" olarak başladığım bankacılık kariyerime 2000-2003 yılları arasındaki özel sektör, yerel yönetimlerde finans ve dış ticaret görevlerinden sonra aralıksız olarak 2013 yılına kadar sürdürdüm. Profesyonel kariyerinin 12 yılını kapsayan bankacılık döneminde sektörde faaliyet gösteren çeşitli bankaların genel müdürlük, bireysel bankacılık, teftiş kurulu, iç kontrol başkanlığı ve farklı şubelerde ticari ve KOBi portföy yönetimi görevlerinde bulundum. 2014 yılı itibariyle orta ve küçük işletmelere finans, satış, pazarlama, iş geliştirme alanlarında danışmanlık hizmeti vermeye başladım. 2015 yılında Bilgi Üniversitesi Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programını tamamladım. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmaların sosyal medya hesaplarının yönetimi, içerik geliştirilmesi, stratejik planlaması, hizmet ve markanın sosyal medyada gelişimine yönelik çalışmalar yapıyorum ve işletmelerin web sitelerinin yönetimi konusunda hizmet veriyorum. Lise yıllarında başlayan müzik faaliyetlerime amatör olarak devam ederken hobi olarak blog yazıları yazmak ve fotoğraf çekmek hayatıma mutluluk katıyor.

İlginizi Çekebilir

YouTube’un Yapay Zeka Sohbet Botu

Teknoloji, dünyayı şekillendirmeye devam ediyor ve sosyal platformları sınırlarının ötesine taşıyarak kullanıcıların içeriklerle etkileşim şeklini …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir