Blockchain ve Kripto 2025’e Hazırlanıyor

The Fintech Times, Aralık ayında hem geçmiş yılın önemli gelişmelerine ışık tutuyor hem de 2025’e dair öngörülerini paylaşıyor. Blockchain ve kripto dünyası, özellikle Bitcoin ve merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında devrim niteliğinde değişimlere hazırlanıyor. Uzmanlar, 2025’te dijital varlıkları ve blockchain teknolojisini şekillendirecek trendleri, zorlukları ve yenilikleri değerlendiriyor.

Bitcoin ve Kurumsal Kabulde Yeni Dönem

Komodo Platform CTO’su Kadan Stadelmann, 2025 yılında Bitcoin’in ABD hükümeti tarafından stratejik bir rezerv varlık olarak tanınacağını öngörüyor.

Kadan Stadelmann

“2025’te, yeni Trump yönetimi altında ABD hükümeti, Bitcoin’i enflasyon, jeopolitik riskler ve para birimi değer kaybına karşı bir korunma aracı olarak stratejik rezervine dahil edecek,” diyor Stadelmann. Ayrıca, altcoin’lerin daha büyük bir yükselişle kripto piyasasında Bitcoin’in hakimiyetini azaltacağını belirtiyor.

DeFi ve Tokenizasyonun Yükselişi

WadzPay CEO’su Anish Jain, tokenizasyonun 2025’te küresel finansal sistemleri dönüştüreceğini söylüyor:
“Tokenizasyon çözümlerine olan talep artıyor ve bu, finans, gayrimenkul ve enerji gibi sektörlerde yeni fırsatlar sunacak.”

Anish Jain

Benzer şekilde, Chronicle CEO’su Niklas Kunkel, tokenize edilmiş gerçek dünya varlıklarının (RWA) DeFi ekosisteminde yeni borç verme ve yatırım fırsatları yaratacağını vurguluyor. 2024’te 2,7 milyar dolarlık bir piyasa değeri yakalayan bu alanın, önümüzdeki 10 yıl içinde 30 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.

Stabilcoin’lerin Rolü ve Dijital Varlıkların Geleceği

Ripe Capital CEO’su Serge Golovkov, stabilcoin’lerin hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılar için çekici bir seçenek olarak finansal ekosistemde önemli bir rol oynayacağını ifade ediyor. “Stabilcoin’ler, sınır ötesi işlemleri daha verimli hale getirirken ölçeklenebilir altyapı ve düzenleyici uyum sağlıyor,” diyor Golovkov.

Serge Golovkov

DeFi’de Ölçeklenebilirlik ve Ana Akım Benimsenme

Gnosis’in Kurucu Ortağı Friederike Ernst, 2025’te merkeziyetsiz finansın ölçeklenebilirliğinin artacağını ve Web2 ile Web3 sistemlerinin entegrasyonunun hızlanacağını belirtiyor. Ayrıca, yapay zekanın DeFi kullanımını daha kolay hale getireceğini ve yeni kullanıcı gruplarını sisteme dahil edeceğini öngörüyor.

2025, blockchain ve kripto dünyası için bir dönüm noktası olacak. Yeni teknolojiler, düzenleyici netlik ve artan kurumsal kabul ile dijital finansın geleceği yeniden şekilleniyor.

Kaynak: The Fintech Times

Merkezsiz Finans ( DEFİ ) Nedir ve Nasıl Çalışır? ” hakkındaki yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

yorumlar

Hakkında Kayıhan Badalıoğlu

Ankara'da doğdum. Eğitimimi TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Ekonomi bölümünden mezun oldum. Profesyonel kariyerime 1998 yılında bankacılık sektöründe Yönetici Adayı olarak başladım ve 2000-2003 yılları arasında özel sektörde ve yerel yönetimde finans ve dış ticaret alanlarında görevler aldım. 2013 yılına kadar, önde gelen bankacılık kuruluşlarında genel müdürlük, perakende bankacılık, denetim kurulu, iç kontrol başkanlığı ve KOBİ portföy yönetimi gibi çeşitli pozisyonlarda bulundum. 2014 yılından bu yana, küçük ve orta ölçekli işletmelere finans, satış, pazarlama ve iş geliştirme konularında danışmanlık hizmetleri vermekteyim. 2015 yılında Bilgi Üniversitesi'nden Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifikası aldım ve bu sayede işletmelere sosyal medya stratejisi, içerik oluşturma ve dijital büyüme konularında, web sitesi yönetimi danışmanlığının yanı sıra rehberlik etme imkanı buldum. Profesyonel çabalarımın ötesinde, lise yıllarımda başlayan müzik tutkumu sürdürmekteyim. Ayrıca, hayatıma denge ve keyif getiren yaratıcı birer çıkış noktası olarak blog yazmaktan ve amatör olarak fotoğraf çekmekten hoşlanıyorum.

İlginizi Çekebilir

Google’ın 2024 Holiday 100 Listesi

2024 yılının sonuna doğru geldiğimizde, alışveriş ve tüketim dünyasında yılın trendleri şekillenmeye başladı. Google, her …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir