Paris 2024 Olimpiyatları’nın Ekonomik Analizi

Visa, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın ilk hafta sonu tüketici harcamalarıyla ilgili yeni verileri açıkladı. Veriler, Paris’in ekonomik büyümesine katkıda bulunan harcamaların detaylarını gösteriyor.

Öne Çıkan Veriler:

  • Paris’teki küçük işletmeler, Olimpiyat Oyunları’nın ilk hafta sonu Visa kart sahiplerinden %26 oranında bir yıllık satış artışı yaşadı.
  • Paris’teki harcamalarda en büyük artışlar şu alanlarda gözlemlendi: tiyatrolar ve müzeler %159, gıda ve marketler %42, restoranlar %36, perakende ürünler %21 ve eğlence %18.
  • Yurt dışından yapılan harcamaların en büyük payı ABD Visa kart sahiplerinden (%29) gelirken, Brezilya (+%33) ve Japonya (+%129) Visa kart sahiplerinden yıllık en büyük artışlar gözlemlendi.
  • Paris’teki uluslararası alışverişlerin %78’i temassız olarak gerçekleşti, bu oran geçen yıla göre %9 arttı.
  • Olimpiyat Oyunları öncesinde Paris’e yapılan uçuş rezervasyonları 2023 yılına kıyasla %39 arttı.
  • 35 yaş altı gezginlerin Paris’e seyahati yıllık %120 oranında bir artış gösterdi.
  • ABD’den gelen gezginler bir önceki yıla göre en büyük artışı (%64) gösterirken, Almanya (%61) ve İspanya (%27) takip etti.
  • Olimpiyat etkinliklerine ev sahipliği yapan diğer şehirlerde de harcamalarda büyük artışlar gözlendi: Saint-Etienne (%214), Lille (%100) ve Marsilya (%38).

Visa Avrupa CEO’su Charlotte Hogg , “Olimpik Hareketin sponsoru olarak neredeyse 40 yıldır ve Paralimpik Oyunlar’ın sponsoru olarak 2002’den bu yana, oyunların ev sahibi ülkelerin ekonomilerini nasıl canlandırabileceğini ilk elden biliyoruz. En son verilerimiz, açılış töreni hafta sonu boyunca Visa kart sahipleri arasında önemli bir tüketici harcama artışı gösterdi.

Son dört yılda Avrupa’daki 13 milyon küçük işletmeye dijitalleşme konusunda yardımcı olduk ve onları Visa Go uygulaması aracılığıyla seyircilerle bağlantıya geçirdik. Fransız küçük işletmelerindeki artışı görmek bizi özellikle memnun ediyor.

Genç nesillerin seyahat verilerinde artış göstermesi de heyecan verici bir bulgu ve Oyunların günümüzde ve gelecekteki erişimini ve alaka düzeyini gösteriyor ” dedi.

Visa’nın Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için ödeme sistemleri sağlama sorumluluğu, sağlam ve mekana özel bir plan ile büyük ölçekli operasyonlar gerektiriyor. Son üç yıldır Organizasyon Komitesi ile birlikte çalışan Visa, Paris ve çevresinde özelleştirilmiş bir ödeme ağı kurdu. Bu ağ, Visa temassız ödemelerin 32 Olimpiyat ve 16 Paralimpik mekanındaki 3.500 satış noktasında kabul edilmesini sağlıyor.

Visa, oyunlar sırasında seyircileri ve turistleri yerel işletmelerle bağlamak için Visa Go uygulamasını başlattı.

Kaynak : Visa

Yorumlar

yorumlar

Hakkında Kayıhan Badalıoğlu

1973 yılında Ankara'da doğdum. TED Ankara Koleji'nden sonra Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. 1998 yılında "Management Trainee" olarak başladığım bankacılık kariyerime 2000-2003 yılları arasındaki özel sektör, yerel yönetimlerde finans ve dış ticaret görevlerinden sonra aralıksız olarak 2013 yılına kadar sürdürdüm. Profesyonel kariyerinin 12 yılını kapsayan bankacılık döneminde sektörde faaliyet gösteren çeşitli bankaların genel müdürlük, bireysel bankacılık, teftiş kurulu, iç kontrol başkanlığı ve farklı şubelerde ticari ve KOBi portföy yönetimi görevlerinde bulundum. 2014 yılı itibariyle orta ve küçük işletmelere finans, satış, pazarlama, iş geliştirme alanlarında danışmanlık hizmeti vermeye başladım. 2015 yılında Bilgi Üniversitesi Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programını tamamladım. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmaların sosyal medya hesaplarının yönetimi, içerik geliştirilmesi, stratejik planlaması, hizmet ve markanın sosyal medyada gelişimine yönelik çalışmalar yapıyorum ve işletmelerin web sitelerinin yönetimi konusunda hizmet veriyorum. Lise yıllarında başlayan müzik faaliyetlerime amatör olarak devam ederken hobi olarak blog yazıları yazmak ve fotoğraf çekmek hayatıma mutluluk katıyor.

İlginizi Çekebilir

YouTube’un Yapay Zeka Sohbet Botu

Teknoloji, dünyayı şekillendirmeye devam ediyor ve sosyal platformları sınırlarının ötesine taşıyarak kullanıcıların içeriklerle etkileşim şeklini …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir