Twitter Karakter Sınırını Genişletiyor

2017 yılında Twitter, karakter sınırını 140’tan 280’e çıkararak ilk karakter uzunluğu genişletmesini gerçekleştirdi. Twitter’ın yeni patronu Elon Musk, geçtiğimiz günlerde sosyal medya devinin tweet karakter sınırını 10.000’e genişletmek için çalıştıklarını söyledi. Musk, bir kullanıcının sorusuna cevap olarak, “Uzun biçimli tweetleri yakında 10 bin karaktere kadar genişletiyoruz” dedi.

Twitter kullanıcısı @ThePrimeagen, “geliştirici topluluğu ve ben tweet’lere kod blokları ekleyebileceğinizi merak ediyoruz” diye sordu. Buna cevaben Musk, şirketin yakında uzun biçimli tweetlerin karakter sınırını genişleteceğini belirtti. Ancak Musk, yeni özelliğin yalnızca Twitter Blue aboneleri için mi yoksa ücretsiz kullanıcılara da açık olup olmayacağını netleştirmedi.

Bu duyuru, microblogging platformunun ABD’deki Twitter Blue aboneleri için tweet karakter sınırını 4.000 karaktere kadar artıracağını duyurmasından bir ay sonra geldi. Böylece şirket karakter sayısını ikinci defa değiştirmiş olacak. Twitter, karakter sınırını 2017 yılında 140’tan 280’e çıkararak ilk kez genişletmişti.

Ekonomi ve iş dünyası dergisi Forbes‘ un bir raporuna göre, Musk, Twitter’ın uzun vadede finansal olarak sağlıklı kalmanın tek yolu olarak abonelik gelirlerini işaret etmişti. Ancak, Ocak ayı ortalarında Twitter Blue’un yalnızca yaklaşık 180.000 abonesi vardı ve bu, aylık aktif kullanıcıların %0,2’sinden azını oluşturuyordu.

SpaceX CEO’su mikroblog sitesinin kontrolünü ele geçirdiği günden bu yana, Twitter Blue rozeti için $8’lik ücretli abonelik, altın ve gümüş işaretler, yasaklanmış veya tartışmalı hesapların yeniden açılması gibi birkaç değişiklik getirdi. Musk, Twitter’ın 12 ila 18 ay içinde bir milyardan fazla aylık kullanıcıya sahip olma yolunu gördüğünü söyledi.

Twitter’da fark edilmek için ipuçları hakkındaki yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

yorumlar

Hakkında Kayıhan Badalıoğlu

1973 yılında Ankara'da doğdum. TED Ankara Koleji'nden sonra Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. 1998 yılında "Management Trainee" olarak başladığım bankacılık kariyerime 2000-2003 yılları arasındaki özel sektör, yerel yönetimlerde finans ve dış ticaret görevlerinden sonra aralıksız olarak 2013 yılına kadar sürdürdüm. Profesyonel kariyerinin 12 yılını kapsayan bankacılık döneminde sektörde faaliyet gösteren çeşitli bankaların genel müdürlük, bireysel bankacılık, teftiş kurulu, iç kontrol başkanlığı ve farklı şubelerde ticari ve KOBi portföy yönetimi görevlerinde bulundum. 2014 yılı itibariyle orta ve küçük işletmelere finans, satış, pazarlama, iş geliştirme alanlarında danışmanlık hizmeti vermeye başladım. 2015 yılında Bilgi Üniversitesi Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programını tamamladım. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmaların sosyal medya hesaplarının yönetimi, içerik geliştirilmesi, stratejik planlaması, hizmet ve markanın sosyal medyada gelişimine yönelik çalışmalar yapıyorum ve işletmelerin web sitelerinin yönetimi konusunda hizmet veriyorum. Lise yıllarında başlayan müzik faaliyetlerime amatör olarak devam ederken hobi olarak blog yazıları yazmak ve fotoğraf çekmek hayatıma mutluluk katıyor.

İlginizi Çekebilir

YouTube’un Yapay Zeka Sohbet Botu

Teknoloji, dünyayı şekillendirmeye devam ediyor ve sosyal platformları sınırlarının ötesine taşıyarak kullanıcıların içeriklerle etkileşim şeklini …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir